Стара железничка – цела, дело на три умни девојки

Проектот е на три македонски студентки наградени на меѓународниот натпревар за дизајн од Сан Диего, Калифорнија – CLUE (Community Lighting for the Urban Environment). Всушност, се работи за светлосна инсталација на старата железничка станица во Скопје, која ја ревитализира другата половина која беше урната во земјотресот. Целата статија за нив можете да си ја прочитате на Радио МОФ, а подоле можете да ги видите фотографиите што буричкаат емоции и … Продолжи со читање Стара железничка – цела, дело на три умни девојки