И Гоце #протестира: Цитати што важат и денес

1. Делото на ослободувањето на еден народ, е пред се негово сопствено дело, на неговите сопствени раце… 2. Ослободувањето на Македонија се крие во внатрешното востание. Кој мисли инаку да се ослободи Македонија, тој се лаже и себеси и другите… 3. Јас не сакам востание со луѓе што ќе ме напуштат при првиот неуспех; јас сакам револуција со граѓани кадарни да ги понесат сите искушенија … Продолжи со читање И Гоце #протестира: Цитати што важат и денес