Што да гледате: The Boy

Со оглед на тоа што последен пат се имам извадено од памет на краток филм на Јутјуб од еден шведски режисер, почнав да губам надеж дека хорор жанрот ќе продолжи со темпото што го почна во средина на 2000-ти, кога почна да пропаѓа slasher-от, се разви мистериозното и надреално страшното, а ширењето на корејски и јапонски хорори на запад остави многу измочани гаќи. Затоа и … Продолжи со читање Што да гледате: The Boy

Што да гледате: The Lobster

Се додека на Фејсбук не начекав препорака за симпатичниот, чудникав The Lobster, филм на режисер зад кој што веќе имало култ, а јас не знаев, и филм кој што размрдува мозочни вијуги, те тера да сфатиш во каков свет живееш, и на крај, филм што малце ќе те загњави. Продолжи со читање Што да гледате: The Lobster

Што да гледате: La Vie En Rose

Со 6-7 години закаснување, конечно го гледав „La Vie en Rose“, биографски филм за Едит Пјаф. Очекував многу и филмот стварно ми ги оправда очекувањата. Освен моментот каде што очекував дека тоа ќе биде симпатичен филм, што ќе ми ја нахрани душата и кога ќе заврши, ќе ми остане чувството што ми го предизвика „Полноќ во Париз“, на мир и задоволство. Задоволството го добив, затоа … Продолжи со читање Што да гледате: La Vie En Rose