Вејка на ветрот – претстава што ја оправда мојата доверба во младиот и независен театар

Скопје има независен театар. Ете, до толку е метропола. И сите огорчени коментари дека „имаме уште многу фурни леб за јадење“ до концептот на главен град, паѓаат во вода кога се работи за театарската сцена, не само со институциите на кои сме навикнати, туку и со нови, свежи појави кои докажуваат дека квалитетот не е резервиран само за имињата кои ги гледаме, читаме и слушаме … Продолжи со читање Вејка на ветрот – претстава што ја оправда мојата доверба во младиот и независен театар