De:Sonanz Festival

Почна на 1-ви октомври и ќе ја разубавува душата на Скопје до 10-ти. Од музика, до уметност и работилници, фестивалот ни дава шанса малку да се растеретиме од неподносливата рутина што знае да го зафати градот на вакво време, и да поуживаме во поинакви работи. Подоле програмата што ја дигнав од евентот, па кој што го занима. Јас вечер идам на Баклава, а вие како … Продолжи со читање De:Sonanz Festival

Џез на денот – „Рубин“ од Баклава

На понеделникот му се скратуваат саатите, а неделата почнува поубаво кога имаш ваква песна. Баклава конечно спремаат нов албум, а ова подоле што морате да го чуете е дел од него и од филмот „Златна Петорка“. Продолжи со читање Џез на денот – „Рубин“ од Баклава