Скопје е кога ќе те праша: „А ти знаеш да се љубиш филмски?“

Скопје и Реџо, втор дел. На некои има и “see translation”, ама како бе, транслејшн?! 🙂 Одиме, на буквата С… Сурат, суруш, суртук… Претходниот дел е тука. Јана    Skopje & Me    Продолжи со читање Скопје е кога ќе те праша: „А ти знаеш да се љубиш филмски?“

Скопје, брат, извини.

Сега е модерно да се сака Скопје со сликички и букви на нив. Ама, пошто Скопје врие и од сарказам, ред е да престанеме да паѓаме у несвест со љубовни изјави и да размислиме малку и за другата страна. Автор на компилацијава од искрени факти е Дарко Заревски, него го имате на Фејсбук тука. Дарко најави дека ќе има уште. А вас ништо не ве спречува … Продолжи со читање Скопје, брат, извини.