Уште еден Skopje Timelapse <3

…овој пат на Дарко Рајчин, со се што треба за потсетување дека и покрај се, ова си е наш и прекрасен град. Од изгрејсонце до зајдисонце, Скопје е тоа што живее околу нас, додека ние се брзаме да се натпаметуваме, да заработуваме и да мислиме на позелената трева од другата страна. А некогаш, се што треба е човек да си одбере кров од зграда, да … Продолжи со читање Уште еден Skopje Timelapse ❤

Едно од најскопските видеа на интернет

Сите најважни скопски работи (читај: храна) во 2ипол минути. Ќе ви биде криво што завршило видеото, и истовремено ќе се чувствувате како да сте го гледале 24 часа. Затоа што денот е тој, и сите сме имале таков. Секоја чест на екипата. Повелете, 24 Hours Skopje: Продолжи со читање Едно од најскопските видеа на интернет

Краток филм: Над Скопје

Приказната во филмот се случува на покрив од една висококатница во Скопје. Млада девојка во состојба на очај и депресија се обидува да си го одземе животот. Во нејзината намера е спречена од ангел, кој задржувајќи ја во прегратката, ја спасува, а со самото тоа и тој станува смртен. Продолжи со читање Краток филм: Над Скопје

SKOPJE FF, на Горан Џамбазов

Моментално сме побогати за уште едно скопско видео, единствено од овој тип во оваа резолуција. Авторот, Горан Џамбазов сакал да го претстави Скопје на еден поинаков начин пред неговите жители и сите што го посетуваат. Нас ни останува да се воодушевуваме на нашиот град во наредните пет минути, а на авторот ќе му кажеме – секоја чест. Продолжи со читање SKOPJE FF, на Горан Џамбазов