Скопјани пишуваат: Салеп

Има уште многу работи околу салепот кои се знаат или не се знаат, зборови и истории, сепак, останува доволен зборот: пијалоците се пијат, и со пишување не се раскажуваат. Продолжи со читање Скопјани пишуваат: Салеп

Скопски феномени: Симит погача

Тие што не знаат што е симит-погача не треба да се чувствуваат навредени. Тие не се сељаци. Може да се задоцнети градски деца, може да живееле во други градови, а можеби имаат и друго алиби. Но, во секој случај, не се скопјани. Можеби вака не би требало да почнува ниту еден текст за нешта што се јадат. Вакви, како од манифест извадени зборови со апологетски … Продолжи со читање Скопски феномени: Симит погача