Skopje Boutique: Чизмите со реси на Нина Карлаварис

Светско, а скоро наше. Ги открив сега, они да ти биле уште минатата година јаки. За дизајнерката открив малку, дека работи во Белград и Нови Сад, дека може да се контактира тука, и дека стварно многу ја бива. Или јас едноставно, од најсекогаш морам да збеснувам по чизми со реси, без разлика дали ресите се модерни или не. Некако делуваат големи без да го создадат проблемот … Продолжи со читање Skopje Boutique: Чизмите со реси на Нина Карлаварис

Инспирација: Сив капут

Скопје е сив град и сиви капути му одговараат. Ме потсетуваат на возрасни скопски господа кои повремено се појавуваат низ старите скопски маала, излезени по весник, а дотерани како за свечен прием. Продолжи со читање Инспирација: Сив капут