ГАЛЕРИЈА: Скопје, 2007

Во 2007 имавме некое друго Скопје, физички, а и луѓето некако беа поинакви. Во последно време почнав и да го заборавам, и имав среќа на интернет да го пронајдам Алан Грант, фотограф кој баш таа година се прошетал тука. Пред новите фасади и пред исечените дрвја, кога се изгледа поедноставно. Дел од тоа Скопје веќе го нема, а дел се уште успева да се скрие. … Продолжи со читање ГАЛЕРИЈА: Скопје, 2007

Stay Tripped: Macedonia, видео-патување на Матеус Кановник

Матеус Кановник е 22-годишен кинематограф од Полска. И бил во Македонија на одмор. Поуживајте малку. Mateusz, thank you for this 😉 Stay Tripped: Macedonia from Mateusz Kanownik on Vimeo. Продолжи со читање Stay Tripped: Macedonia, видео-патување на Матеус Кановник