#СкопјеЕ на Твитер

#СкопјеЕ на сепаре во парк. — Љубопитна (@Bibliotekarka7) March 24, 2016   #СкопјеЕ градот со улици за моите чекори. — Анестезија (@pamparamx) March 24, 2016   #СкопјеЕ ќебапи од “Турист” во чаршија — Сангвиник (@Sangvinik6) March 23, 2016   #СкопјеЕ кога сите се жалат за тоа што #СкопјеНеЕ — Ivan Stojkovic (@Ivan_Stojkovic2) March 23, 2016   #СкопјеЕ зелен бран од 10 црвени семафори на еден … Продолжи со читање #СкопјеЕ на Твитер

Скопје, брат, извини.

Сега е модерно да се сака Скопје со сликички и букви на нив. Ама, пошто Скопје врие и од сарказам, ред е да престанеме да паѓаме у несвест со љубовни изјави и да размислиме малку и за другата страна. Автор на компилацијава од искрени факти е Дарко Заревски, него го имате на Фејсбук тука. Дарко најави дека ќе има уште. А вас ништо не ве спречува … Продолжи со читање Скопје, брат, извини.

Го сакам Скопје затоа што…

Пред некоја година, на City of Skopje направив едно мало проектче: Ги замолив следачите да кажат зошто го сакаат Скопје, а јас после трапаво го испишав тоа со прсти на една закон апликација за iPad. Резултатот беше многу  љубовен, и еден тон прекрасни луѓе кажаа што точно го прави Скопје – дома: Мирисот на костени, самите Скопјани, Седмица, Скопско, парк, графити, Скопјанки… „Затоа што е … Продолжи со читање Го сакам Скопје затоа што…

Јована Тозија: Зошто го сакам Скопје

Скопје е град во кој што само клупите и темните улички знаат некои од моите најдлабоки тајни. И со мирна душа спијам навечер зошто знам дека никогаш нема да ги издадат. Продолжи со читање Јована Тозија: Зошто го сакам Скопје

Иван Шопов: Зошто го сакам Скопје

Го сакам Скопје затоа што мојата интимна географија речиси сосема е испишана овде. Ако треба да ја нацртам мојата скопска мапа, ќе се добие еден сосема поинаков град чија мапа не може да се купи во ниту еден киоск. Продолжи со читање Иван Шопов: Зошто го сакам Скопје