Второ издание на „Скоро парижанка”!

disambiguation: Не е „Како да бидеш парижанка”. За таа фантастична книга пишував овде. Оваа е друга, сме збореле, насловот е „Скоро парижанка или како да ги преживееш своите доцни дваесетти …во Париз” Да, долг е насловот. Ај на англиски, како што му е оригиналот, со нешто помалку од 5 ѕвезди на Амазон: Almost Parisian,  or How to survive your late twenties …In Paris Ама тоа … Продолжи со читање Второ издание на „Скоро парижанка”!

Извадок од Скоро Парижанка: Како да ги преживееш своите доцни дваесетти… Во Париз

…сите подеднакво досадни за намрштените локални жители на кои им е преку глава да одговараат на „ИЗВИНЕТЕ МИС-ЈУ, КАДЕ Е МОНМАРТР“, кога Монмартр е веднаш зад аголот. Продолжи со читање Извадок од Скоро Парижанка: Како да ги преживееш своите доцни дваесетти… Во Париз

Скоро Парижанка: Како да ги преживееш своите доцни дваесетти …Во Париз

Тоа нештото што го напишав пред две години (три?) како Almost Parisian: How To Survive Your Late Twenties …In Paris, конечно стана ова: Дали Париз е секогаш добра идеја? Да, ама дискутабилно е малце. Да не ве лаже насловот, ова е роман. И не, нема да ви кажувам како да се справите со прагот на 30-тите во Париз, туку ќе ве поканам да и пофаќаме … Продолжи со читање Скоро Парижанка: Како да ги преживееш своите доцни дваесетти …Во Париз

Омилени ствари 2.

Април – симпатичен. Многу ми се засвиѓа идејата да обрнувам повеќе внимание на работите што ги гледам, купувам и пробувам и да одлучувам дали треба да се најдат во Омилени ствари. На пример за некои специјално се спремив, за благо да разочараат, а очекувањата ми беа толку големи, што веќе им имав смислено текст, но добро. Нешто е прастаро, а вратено во употреба, а нешто … Продолжи со читање Омилени ствари 2.

10 причини да ја прочитате „Исповеди на еден психотичен ум“

1. Драги Михајловски ја прочита, а ако тоа не ви е доволно, го спореди авторот со Буковски. 2. Нема ниеден стих, ниедно хаику и ниедно цвеќе на сонце, со дожд, во саксија и други литературни еквиваленти на инстаграм-филтри. Што, мислевте дека наши писатели само тоа знаат? Think again. #sorrynotsorry 3. Содржи висок процент на непатетично емотивни мажи и може да користи како утеха за жени … Продолжи со читање 10 причини да ја прочитате „Исповеди на еден психотичен ум“