Македонски филм со награда: Dark Hours: A Tale Of Noir

Да влезе у записник дека би сакала ова да беше рецензија, ама реално, врска немам кој и што е филмот, освен тоа што го прочитав на 2-3 сајта. Ќе биде. Нејсе, пошто имаме еден тон култура, најкултурна една земја сме, уметност слободно тече по улици (не како во други некои земји што си ја кочат уметноста на сметка на кич, шунд и гомна, пу пу), … Продолжи со читање Македонски филм со награда: Dark Hours: A Tale Of Noir

Што да гледате: The Lobster

Се додека на Фејсбук не начекав препорака за симпатичниот, чудникав The Lobster, филм на режисер зад кој што веќе имало култ, а јас не знаев, и филм кој што размрдува мозочни вијуги, те тера да сфатиш во каков свет живееш, и на крај, филм што малце ќе те загњави. Продолжи со читање Што да гледате: The Lobster

Што да гледате: La Vie En Rose

Со 6-7 години закаснување, конечно го гледав „La Vie en Rose“, биографски филм за Едит Пјаф. Очекував многу и филмот стварно ми ги оправда очекувањата. Освен моментот каде што очекував дека тоа ќе биде симпатичен филм, што ќе ми ја нахрани душата и кога ќе заврши, ќе ми остане чувството што ми го предизвика „Полноќ во Париз“, на мир и задоволство. Задоволството го добив, затоа … Продолжи со читање Што да гледате: La Vie En Rose