Приказна за Чаршијата, од Ана

Пред околу година, Ана Нелковска ја подели нејзината приказна за чаршијата со City of Skopje на Фејсбук. Нас ни останува само да уживаме, а на Ана да и кажеме фала за ова визуелно частење 🙂   На Фејсбук: Скопски Skopje & Me City of SKopje Продолжи со читање Приказна за Чаршијата, од Ана

Стари скопски семејства

Албум за предците на скопјани. Сите ние сме денешно Скопје, ама тоа им го должиме на нашите мајки, татковци, баби, дедовци… Продолжи со читање Стари скопски семејства