Насмевни се, не бери гајле

„Скопје прави падни – стани, има девет лути рани“. Ова се стиховите што ме натераа да изразам поштовање на ова негово дело. Продолжи со читање Насмевни се, не бери гајле

Омилени ствари 1.

Март помина многу добро. Го почнав Skopje & Me, отидов во Париз, успеав да завршам еден куп ствари таму, да се запознаам со Forever 21 и да се заљубам на прв поглед како на времето со H&M во Лондон. И да го купам ова <3. Почнувам од денес да пишувам за Омилени ствари (некад за последниот месец, некад за подолго), не од што луѓето богзнае колку … Продолжи со читање Омилени ствари 1.

Скопска љубовна приказна за со неделно кафе

По еден стих за секоја фотографија. Го сакам Скопје поради Водно I love Skopje because of Vodno и малите работи скриени во големите And the little things, hidden among the big ones купиштата бетон the piles of concrete а ги има многу and there are many а покрај нив, сепак се гледаат облаците and yet the clouds can be seen behind them Затоа што врие … Продолжи со читање Скопска љубовна приказна за со неделно кафе

За искуството со Airbnb, зошто е паметно и како тоа функционира

Дали и вас собирањето впечатоци од последното патување ви вклучува и оставање на распакуваните ствари по куќа додека не летнат сами по плакари? Додека чекам да испере машината, сфаќам дека иако јас мислам дека сите знаат што значи Airbnb, сепак неколку луѓе , кога објаснував како сум се сместила, ми рекоа “а шо тоа?” Плус, ако сакаш да дознаеш “шо тоа”, идеш на интернет, ама … Продолжи со читање За искуството со Airbnb, зошто е паметно и како тоа функционира

10 работи што ќе ги видите во #Скопје денес

  1. Секој втор што ќе го сретнете, еве иде до УЈП, у пичку матер. 2. Кафичите се пуни у работно време, кафе се пие со позајмени пари. 3. Пред контејнер во кој некој бара нешто за јадење, непрописно е паркиран џип од 80.000 евра. 4. Од една страна на плоштад, луѓето гордо гледаат нагоре. Од друга страна, ц’цкаат и вртат глава. 5. На семафор … Продолжи со читање 10 работи што ќе ги видите во #Скопје денес