Омилени ствари 2.

Април – симпатичен. Многу ми се засвиѓа идејата да обрнувам повеќе внимание на работите што ги гледам, купувам и пробувам и да одлучувам дали треба да се најдат во Омилени ствари. На пример за некои специјално се спремив, за благо да разочараат, а очекувањата ми беа толку големи, што веќе им имав смислено текст, но добро. Нешто е прастаро, а вратено во употреба, а нешто … Продолжи со читање Омилени ствари 2.

Едно од најскопските видеа на интернет

Сите најважни скопски работи (читај: храна) во 2ипол минути. Ќе ви биде криво што завршило видеото, и истовремено ќе се чувствувате како да сте го гледале 24 часа. Затоа што денот е тој, и сите сме имале таков. Секоја чест на екипата. Повелете, 24 Hours Skopje: Продолжи со читање Едно од најскопските видеа на интернет

На ручек во Peking Garden

После долго договарање и откако ни се намножија поводите за частење, со омилените особи конечно седнавме во Peking Garden да си ги оствариме потребите за Asian cuisine. Знаев дека ќе ми се свиѓа, ама дека до толку ќе се воодушевам и ќе паѓам во несвест не очекував. Откако не смести една прекрасно љубезна девојка, и нарачавме сто литра вода, дехидрирани од многу книги купување (претходна … Продолжи со читање На ручек во Peking Garden

На палачинки во „Гнездо“

Од човек што јадел, спиел и се будел во Центар, станав човек што го посетува од прилика еднаш месечно, па не е ни чудо што дури пред некој ден го доживеав Гнездо за прв пат. Продолжи со читање На палачинки во „Гнездо“

Скопски феномени: Симит погача

Тие што не знаат што е симит-погача не треба да се чувствуваат навредени. Тие не се сељаци. Може да се задоцнети градски деца, може да живееле во други градови, а можеби имаат и друго алиби. Но, во секој случај, не се скопјани. Можеби вака не би требало да почнува ниту еден текст за нешта што се јадат. Вакви, како од манифест извадени зборови со апологетски … Продолжи со читање Скопски феномени: Симит погача