Насмевни се, не бери гајле

„Скопје прави падни – стани, има девет лути рани“. Ова се стиховите што ме натераа да изразам поштовање на ова негово дело. Продолжи со читање Насмевни се, не бери гајле

Скопје е кога ќе те праша: „А ти знаеш да се љубиш филмски?“

Скопје и Реџо, втор дел. На некои има и “see translation”, ама како бе, транслејшн?! 🙂 Одиме, на буквата С… Сурат, суруш, суртук… Претходниот дел е тука. Јана    Skopje & Me    Продолжи со читање Скопје е кога ќе те праша: „А ти знаеш да се љубиш филмски?“

Скопје е кога и предлагаш на женска пред маалски гранап, а мајка и вришти од прозор: „ДОМАААА!“

Би било ова обичен пост за „Скопјани што пишуваат закон ствари на Фејсбук“, да не заслужува сопствена статија од што е толку добро. Во рамки на трендот да се сака Скопје на Фејсбук, имате Го сакам Скопје затоа што, имате Скопје е кога… и имате статуси на Реџо Балиќ. И статусите на Реџо Балиќ се најбоље. На постарите им враќаат спомени како што може само … Продолжи со читање Скопје е кога и предлагаш на женска пред маалски гранап, а мајка и вришти од прозор: „ДОМАААА!“

Скопје, брат, извини.

Сега е модерно да се сака Скопје со сликички и букви на нив. Ама, пошто Скопје врие и од сарказам, ред е да престанеме да паѓаме у несвест со љубовни изјави и да размислиме малку и за другата страна. Автор на компилацијава од искрени факти е Дарко Заревски, него го имате на Фејсбук тука. Дарко најави дека ќе има уште. А вас ништо не ве спречува … Продолжи со читање Скопје, брат, извини.

Збориме скопски #1

„Дур бевме копиљана и се криевме по школски дворови од дома да не не’ фатат дека пушиме цигари, преку мирисот на прстите, цигарите ги пушевме во штипки за обесуење алишта. Тоа ни даваше шанса да пушиме до посеруење“. -Војо Цветановски Продолжи со читање Збориме скопски #1