Цртежите на Отец Пимен

Вечер во „Подрум“, во Буњаковец, Отец Пимен, за кој јас не знаев дека вака си цртка фини работи, ги изложува своите цртежи за воодушевување и продажба. Средствата од продажбата ќе одат за помош на Гоце од Ченто, како што пишува на евентот, а со сигурност можам да ви кажам дека ќе има убави луѓе таму. Изложбата е насловена „Балерините и нивната публика“, а почнува во 20ч.

Пимен вака рече:

Е па драги мои, изгледа ќе го победиме Марфи вечер. После 1 000 000 каснења и ситни проблеми, успеавме со подрумските другари да врамиме и да изложиме 50 цртежи.
Да ми повелите и да ми дојдете вечер 05.10. во Буњаковец во Подрум на изложба. Не поради мене, ами поради хуманитарната акција со која ќе усреќиме барем еден човек на кој му е потребна нашата помош. Присуство задолжително. Дрес код по ваш избор. Јас ќе сум во црно облечен за полесно препознавање.

Ќе го препознаете 😉

И не знам за вас, ама мене ми е ваков:

pimen

Јана

Коментирај

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s