Список на сите пунктови за донации + што треба + сите начини за донирање

Документот каде што можете да видите каде има пунктови, кој до колку работи и кој вид на донација е потребен можете да го најдете ОВДЕ.

Go Fund Me е сајт за собирање донации за било која цел од целиот свет. За поплавите можете да донирате на ОВОЈ ЛИНК.

Групата на Фејсбук за помош на настраданите, каде што можете да добиете информации од прва рака, адреси, имиња, презимиња и мобилни телефони на загрозените граѓани е на ОВОЈ ЛИНК.

Донирајте од сите мрежи на 143 400 и ВНИМАВАЈТЕ дека на тој број од странски броеви НЕ МОЖЕ да се донира.

Од странство можете да донирате тука:

NAME OF THE ORGANIZATION: MACEDONIAN RED CROSS
BANK NAME: KOMERCIJALNA BANKA AD SKOPJE
BANK ADDRESS: UL. ORCE NIKOLOV NO.3, 1000 SKOPJE, MACEDONIA
BANK ACCOUNT: 300000000000133 25730522-11
SWIFT CODE: KOBSMK2X
IBAN CODE: MK07300701000001228

Ако одите во зафатените подрачја, обавезно носете ракавици, чизми и маски и заштитете се, затоа што ништо не правиме ако помагаме и шириме зараза.

Во моментов има апел за медицински лица и дерматолози, покрај константно потребните средства за дезинфекција, лекови, пелени и ќебиња. Некои луѓе се со бебиња и мали деца, а комплетно уништен дом (значи све под вода, нема кревет, нема намештај), и било каков смештај што е пред се чист и сув (да, суво е луксуз моментално) што можете да го понудите е добредојден.

Чувајте се.

Коментирај

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s