Што ќе има на Баскерфест?

c55e6dd2-4ff5-45c6-9af0-048ce9c5ad71Почнува на 10-ти јуни, завршува на 19-ти, на плоштад Македонија. Ќе има уличен перформанс, баскер точки и музички настапи.

На пример:

Blink Circus – Патувачка уметничка инсталација и е единствена во целиот свет! Патувачко шоу во стилот на 20-тите години и најмала уметничка галерија, која содржи фотографии направени во надреалистички-циркуски стил во минијатура, од страна на уметникот Лоренцо Мастројани. Сите 130 фотографии може да се набљудуваат ексклузивно со лупи и специјални лампи, кои на посетителите ќе им ги даде  уметникот, на влезот на маркизата.

Mr. Copini – Она што започнало како жонглерска и магионичарска кариера, се претворило во глума на многу улици и плоштади во светот. Во своето шоу тој меша импровизација и циркуски вештини, без да заборави на хуморот, универзалниот јазик со кој се поврзува со секого, било каде на планетата.

Ome dual – Работи на оригинална и креативна сценска изведба од 1997 година. Учењето на движењето, состојбите, прецизност на телото и внатрешната активност, е јадрото на концептот на сите креации од самиот почеток.

Mr. Bugiganga е уличен уметнички изведувач, презентиран од страна на ликот наречен „латино љубовник“, кој ја заведува публиката со хумор и евтини трикови. Користејќи ги техниките на илузија, кловн, современа мимика, жонглирање, физичка комедија и други бесмислени комичности, овој лик ја манипулира реалноста кога игра со неговите алатки и магични апарати.

Diogo Alvares е бразилски мастер манипулатор, кој ја нарекува Европа свој дом. Неговата изведба е тивка, со музичка позадина. Тој ја придобива публиката едноставно со неговата вештина да манипулира со карти, топки за билијард, цигари, и многу други штосни предмети.

Други:
Uni Pro Show, Willy Wonder, Suad Demirovic, Perfomer Monk, Brostreets,  Mui Moi show, Golden Branch,  Miyako, Circolya La Follia, Rulas Quetzal, Ventura Moriya Ya-ya,  Martin Melinski и многу други.

Ај да идеме.

Коментирај

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s