Парижаните на Ана Лубински

Ана е французинка и црта. Барав слики за друга галерија на Tumblr, и случајно налетав на нејзиниот блог, па сфатив дека заслужува посебен пост. Ликчињата што ги црта ги гледа по улиците и метрото на Париз, и замислува што би можеле да бидат и што се по професија. На пример:

tumblr_o48qqeXdrK1uitkaao1_500
„Со човечево се разминав во метро. Учител по музика? Музичар? Уживам да замислувам приказни кога среќавам луѓе.“

Еве уште:

А вие си правите такви филмчиња? Јас да.

Ана на Фејсбук

И сајтот.

И на Твитер.

И на Инста.

Јана

2 thoughts on “Парижаните на Ана Лубински

Коментирај

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s