Супермаркет дава оглас за уметници што ќе работат за беспари…

И го јаде стапот.

Sainsbury’s е втор најголем ланец на супермаркети во Велика Британија, што би значело дека доста заработуваат и дека не би требало да се сељачат и да нејќат да платат еден обичен дизајнер да им ја среди кантината, како што пишува дека бараат во еден оглас. Но, во огласот подоле, големиот супермаркет кани млади уметници, кои беспари би им ја средиле старата просторија и би го истуриле своето знаење и креативност, во замена за неповторливо искуство и животна школа – да се работи беспари за голема корпорација и да се мисли дека баш тој ангажман ќе ти донесе слава, платени сметки и полн фрижидер. И уште, најдрско у свет викаат, не ни е битно што сорта сте, црни, бели, машки, женски, шо да е, само беспари доете, пардон, ние сме одушевени што ќе соработуваме со вас.

sainsbury_s_live_well_for_less
Глеате како се паметни.

И затоа што уметниците се тоа што бидејќи имаат една жичка звана – креативност, наскоро се појавува уште еден оглас. Во него, царевите викаат „УМЕТНИЦИ БАРААТ СУПЕРМАРКЕТ КОЈ БЕСПЛАТНО ЌЕ ГИ ПОНУДИ СВОИТЕ ВЕШТИНИ“, притоа умешно користејќи ги истите реченици што дрскиот Sainsbury’s ги измишља за да привлече бесплатна работна рака. Вика, не е битно ни какви сте, ни што сте, ние сме воодушевени што ќе добиеме беспари храна. Можете вика, да стекнете уникатно искуство во прехрамбената индустрија со тоа што ќе ја задоволите нашата потреба да се храниме и да живееме удобно.

Повелете:

13221496_10153781581572561_7257934672859283873_n

Уметноста е нечија животна определба и професија. Тоа што некои не го разбираат тоа не значи дека не е, туку значи дека тие што не разбираат се глупи.

Па макар и биле втор најголем ланец на супермаркети во држава што е светска велесила.

Јана

facebook_circle_black-128 instagram-4-xxl twitter_circle_black-512

Skopje & Me
facebook_circle_black-128  twitter_circle_black-512

Skopje Boutique
facebook_circle_black-128

Коментирај

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s