10 причини да ја прочитате „Исповеди на еден психотичен ум“

1. Драги Михајловски ја прочита, а ако тоа не ви е доволно, го спореди авторот со Буковски.

2. Нема ниеден стих, ниедно хаику и ниедно цвеќе на сонце, со дожд, во саксија и други литературни еквиваленти на инстаграм-филтри. Што, мислевте дека наши писатели само тоа знаат? Think again. #sorrynotsorry

12980431_10156793183170554_1906271813_n3. Содржи висок процент на непатетично емотивни мажи и може да користи како утеха за жени што не веруваат во “he’s just not that into you”, туку мислат дека баш нивниот „ги сака, ама ете не може“.

4. Се случува во Скопје и те тера да размислиш што све невидливо носат на грб случајните минувачи околу тебе.

5. Затоа што содржи мудрости од типот „Претпоставките се извор на сите пиздарии“.

6. Затоа што ќе ви биде блиска. Барем еден лик сте имале во друштво, на факултет, на маса во кафич, или по дома.

7. Затоа што е храбро. Ново. Од млад автор. И ете ја, жива е, не е во фиока.

8. Затоа што, ако толку сте запнале за поезија, имате моменти од типот „Поетиката полека се повлекува, а мене ми останува само алитерацијата, активно абејќи ми ги мислите како рапав асфалт што аби мазна гума“. #ВежбиКнижевностFTW

9. Затоа што се чита за еден ден и освежува без разлика што е тешка на моменти.

10. Затоа што авторот не пишува на памет, туку го живее Скопје и луѓето за кои пишува.

Еве го тука, Психотичен ум. Ќе ја има и на саем.

Јана

facebook_circle_black-128 instagram-4-xxl twitter_circle_black-512

Skopje & Me
facebook_circle_black-128  twitter_circle_black-512

2 thoughts on “10 причини да ја прочитате „Исповеди на еден психотичен ум“

Коментирај

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s