Проститутките во Амстердам на 50% попуст

amsterdam-red-light-district-001-1500x850Со една убава идеја за борба против стигматизацијата на нивното работно место, плус да постигнат подобар закон за регулирање на проституцијата во Холандија, една поголема група секс-работнички нуди попуст, каков што Македонија не видела ни за роба од 2013 по дуќани. Имено, ако сте во Амстердам моментално, за 50% off, можете да уживате во вообичаената понуда на улиците со црвени фенери.

Примери од ценовникот:

Орален секс:
бил 30 евра
сега 15 евра

Орален плус пенетрација
бил 50 евра
сега 25 евра

Тројка
било 100 евра
сега по неверојатна цена од 50 евра

Каде сме ние по ова прашање? Нормално, македонците се убедени дека ако нешто не гледаме, тогаш не постои. По истата таа логика, ако не постојат легални, средени, чисти и проверени јавни куќи, онда нечии сопрузи нема да одат. Ако постојат, сигурно, по секоја цена, автоматски, апсолутно ќе одат.
Дека ако решиле да одат, ич не можат сега.

Како и да е, red light district има и ваучер, еве го.

voucher

Нам ни останува да се надеваме на едно Скопје каде што нема сите комшии да ни ѕиркаат во спална со ц’цкање. А за легална проституција ќе видиме.

Коментирај

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s