Скопје е кога и предлагаш на женска пред маалски гранап, а мајка и вришти од прозор: „ДОМАААА!“

Би било ова обичен пост за „Скопјани што пишуваат закон ствари на Фејсбук“, да не заслужува сопствена статија од што е толку добро.

Во рамки на трендот да се сака Скопје на Фејсбук, имате Го сакам Скопје затоа што, имате Скопје е кога… и имате статуси на Реџо Балиќ. И статусите на Реџо Балиќ се најбоље. На постарите им враќаат спомени како што може само парфем, а на помладите можат да им послужат како лекција за тоа што значи да си Скопјанец, и што значело да бидеш тоа во некое поедноставно и според многу луѓе – пофино време за живеење.

Бујрум, малце историја, малце скопски дијалект, слики, мириси, Скопје и све.

Јана
facebook_circle_black-128 instagram-4-xxl twitter_circle_black-512

Skopje & Me
facebook_circle_black-128  twitter_circle_black-512

 

One thought on “Скопје е кога и предлагаш на женска пред маалски гранап, а мајка и вришти од прозор: „ДОМАААА!“

Коментирај

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s