Стара железничка – цела, дело на три умни девојки

Проектот е на три македонски студентки наградени на меѓународниот натпревар за дизајн од Сан Диего, Калифорнија – CLUE (Community Lighting for the Urban Environment). Всушност, се работи за светлосна инсталација на старата железничка станица во Скопје, која ја ревитализира другата половина која беше урната во земјотресот.

Целата статија за нив можете да си ја прочитате на Радио МОФ, а подоле можете да ги видите фотографиите што буричкаат емоции и спојуваат две времиња.

zeleznicka 1zeleznicka 2zeleznicka 3

Девојки, ако треба некаде да се потпишува за поддршка на проектот, кажувајте. И сакаме уште вакви работи ❤

Јана
facebook_circle_black-128 instagram-4-xxl twitter_circle_black-512

Skopje & Me
facebook_circle_black-128  twitter_circle_black-512

Коментирај

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s