10 работи што ќе ги видите во #Скопје денес

 

parmakovski.blog

1. Секој втор што ќе го сретнете, еве иде до УЈП, у пичку матер.

2. Кафичите се пуни у работно време, кафе се пие со позајмени пари.

3. Пред контејнер во кој некој бара нешто за јадење, непрописно е паркиран џип од 80.000 евра.

4. Од една страна на плоштад, луѓето гордо гледаат нагоре. Од друга страна, ц’цкаат и вртат глава.

5. На семафор чека дотеран чичко со шешир и капут, и неприкладно разголено, од факултет излезено, “Скопје сум, часој држам англиски”-девојче.

6. Фасади у сите бои и дезени.

7. Девојки како симнати од излог.

8. Девојки како симнати од планина.

9. Мажи како од реклама.

10. Мажи како од црногорска плажа, малце пооблечени.

J.

2 thoughts on “10 работи што ќе ги видите во #Скопје денес

  1. На семафор чека дотеран чичко со шешир и капут, и неприкладно разголено, од факултет излезено, “Скопје сум, часој држам англиски”-девојче.

    Не знам зошто на вакви скопски сајтови толку се омаловажуваат девојките од другите градови. Еве седам, се мислам и не ми текнува. Не можам да ја сконтам таа генерализација.

    Ми се допаѓа

Коментирај

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s