Инспирација: Сив капут

Скопје е сив град и сиви капути му одговараат. Ме потсетуваат на возрасни скопски господа кои повремено се појавуваат низ старите скопски маала, излезени по весник, а дотерани како за свечен прием.

Сивиот капут содржи една нота што зрачи со достоинство, а oversized како што се носи во последно време, и пркоси на класиката што треба да ја претставува.

И е бескрајно шармантен.


  
  
  
  

До следниот Skopje Boutique,

Јана и сив капут

Facebook
Instagram
Twitter

Коментирај

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s