Збориме скопски:

Споделив еден статус на Мите Кум Лазаревски на Фејсбук, па он вака пиша:

Eве Ви Малце Скопски , колку за расправија , дали ШО и МИЈЕ е Наше или не , ха ха ха

МИЕ СКОПЈАНИ

МИЕ Скопјани ,у ЗИМО, никад од дома , без ЅИВРИ под пантоломи и без ГЕТИ врз Чарапи, не СМЕ излагале !!!
Сме ишле у коперација и коа нишо ама баш не ни требело , само СЕИР да им фаќаме на това ЈАБАНЏИИТЕ , ЗАГУЉЕНИ !!!
Збутани у ќуше , покрај пампурот , сме љуштеле ГАГА мастика
( од това Газдата -АБДАЛОТ),
и сме ПИЕЛЕ ТУТУН , без УСУЛ !
И БУТУР не ни било !!!
Додуше , некој по ЕНДЕЦИ ѓи навоѓава , ама па на тој ЌЕИФ и на тије ЃУРУЛТИИ , некој мораше како -така, ЕСАПОТ да го ЦАЛНЕ !!!
Абе ШАПШАЛИ , СВИТЕ ,
ама КАБАЕТ , НИКАД НЕ СМЕ БИЛЕ !!!

Мите Кум Лазаревски

Воодушевеност.

Коментирај

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s